open-navfaktor-logo
search
Batajnica
Dodik sa Vučićem obilazio srbijnsko ratno zrakoplovstvo: Sve što Srbija uspijeva, to je i naše
AUTOR: Autor: Faktor
31.03.2024. u 15:02
get url
text
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik obišao je danas, zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jedinice Ratnog zrakoplovstva i protivzračne odbrane Vojske Srbije u Batajnici.
Dodik je rekao da je "divno svjedočiti sveopćem napretku Srbije - kako na ekonomskom i infrastrukturnom, tako i na sigurnosnom planu".
Rekao je da se "Republika Srpska raduje svakom napretku Srbije", izrazivši zadovoljstvo što je danas pratio vježbu.
- Podržavamo i veoma smo zadovoljni napretkom koji Srbija pokazuje i veoma smo zagledani u Srbiju. Sve što Srbija uspijeva, to je nekako i naše - rekao je Dodik.
Kazao je kakao je "Srbija sposobna da brani svoje nebo i svoju teritoriju i da je u percepciji svakog čovjeka u RS-u snaga vojne moći Srbije - snaga za Republiku Srpsku".
- Mi perceptivno u Republici Srpskoj nemamo nikakvo povjerenje u nekakve strukture koje se razvijaju u BiH. Mi smo zgurani u neku vještačku tvorevinu koja se zove Oružane snage BiH - rekao je Dodik. 
Prilikom posjete jedan od komandanata je Vučiću poklonio jaknu ratnog zrakoplovstva sa njihovim oznakama, pravljenu za njega specijalno, a Vučić je istu takvu poručio i za Dodika.
- Napravite jednu ovakvu u za predsjednika Dodika, ja ću da platim - rekao je Vučić, a Dodik je u jednom trenutku, u najmanju ruku neumjesno, prokomentirao: - Kad pođem u Sarajevo da ponesem.
Dio kada Vučić dobija jaknu i traži još jednu za Dodika možete pogledati od 1.04.40 na videosnimku prijenosa uživo Tanjuga.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.