open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Dodik se obratio nakon što je CIK potvrdio njegovu pobjedu, evo šta je poručio
Bez obzira na sve i kako je ko glasao, sad se svi zajedno moramo okupiti oko Republike Srpske i njenih vrijednosti, izjavio je aktuelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na konferenciji za novinare.
27.10.2022. u 18:06
get url
text

VEZANI TEKST - CIK usvojio Izvještaj: Dodik je novi predsjednik RS-a, potpredsjednici Duraković i Begić

Dodik je istakao da je narod svoje izabrao i zahvalio je svima koji su učestvovali u izborima u Republici Srpskoj.

- Pokazali smo da je Republika Srpska demokratsko društvo sa visokim standardima. Vrijeme izbora i sage koja je očigledno nekima bila potrebna je, nadam se bar sad, prošla. Čekaju nas teška, izazovna vremena na globalnom i regionalnom nivou što će se odraziti i na mogućnosti u Republici Srpskoj - rekao je Dodik.

Pozvao je sve političke faktore na saradnju i mir.

- Narod je svoje izabrao i potvrdio na narodnom mitingu u Banjoj Luci. To je bila potvrda narodne volje, koja meni daje veliku snagu. Kao predsjednik RS-a pokušat ću biti građanin svima. Pozivam sve političke faktore na stabilnost, mir, razumijevanje, umijeća da razumijemo o čemu se radi u narednim vremenima i zajedno prođemo ova teška vremena koja dolaze. Da na taj način doprinesemo da stabilizujemo naše živote ekonomiju i RS-u - naveo je Dodik.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je danas u Sarajevu dopunsku odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata općih izbora u BiH, prema kojoj je potvrđeno da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske održanim 2. oktobra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.