open-navfaktor-logo
search
U posjeti Minsku
Dodik u Bjelorusiji najavio kupovinu autobusa iz budžeta predsjednika RS-a
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas tokom posjete Naučno-praktičnom centru za hirurgiju, transplantologiju i hematologiju u Minsku da već postoji iskustvo zajedničkog rada sa ovim centrom opremljenim najsavremenijim tehnologijama, u kojem je liječen 21 pacijent iz Republike Srpske, a 28 čeka na prijem.
18.02.2024. u 18:20
get url
text
Dodik u Bjelorusiji
Dodik u Bjelorusiji

- Čestitam centru, Bjelorusiji i predsjedniku Aleksandru Lukašenku na dostignućima koje su postigli. Bez podrške države to ne bi bilo moguće - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je potpisan sporazum Ministarstva zdravlja Republike Srpske i Komiteta za zdravstvo Bjelorusije, javlja bjeloruska agencija Belta.

Dodik je govorio i o ostalim oblastima saradnje sa Bjelorusijom, poput posjete akcionarskom društvu "Holding kompanija Belkommunmaš" koje se bavi proizvodnjom transportnih vozila, autobusa i tramvaja.

- Želimo da kupimo 10 autobusa za potrebe naših gradova, za početak kao pilot projekat. Kod nas privatna preduzeća vrše gradski prevoz i tu su mnogi problemi, pa tako ne možemo za njih da kupujemo autobuse, zato će ovo biti plaćeno iz budžeta predsjednika, a ti autobusi će prevoziti đake, studente i pacijente. Uz svaki autobus idu i stanice za punjenje - istakao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.