open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva BiH
Dodik: U Sarajevu ne jedem, ne pijem, da me neko tamo zavali i otruje
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da "za 30 godina Republiku Srpsku vidi kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom, bez loših namjera prema okruženju".
26.09.2022. u 09:53
get url
text

Naglasio je da je danas Republika Srpska stabilnija nego ikada, da je subjekt, ali da njena nezavisnost zavisi od niza procjena

- Republika Srpska ima svoju politiku, koja je okrenuta jačanju mira, stabilnosti, ekonomije i podrške stanovništvu - naveo je Dodik za RTRS. 

Ponosan sam, kaže Dodik, na kontakt koji imam sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- On je u mnogim pitanjima pomogao Republici Srpskoj, prilikom kupovine Rafinerije nafte u Brodu, stavljanja veta u Vijeću sigurnosti na britansku rezoluciju. Volim da se sretnem sa njim. Nikada nije tražio od mene ništa da uradim, samo je pitao šta može pomoći - rekao je Dodik.

Kazao je da njemu uopće nije svejedno kad ide u Sarajevo šta jede i pije.

- Hoće li mi neko podvaliti neko jelo. Ne bi trebao da budem naivan, da me neko tamo zavali i otruje. Šta imam od toga što sam bio dobronamjeran. Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I danas dan kad idem u Sarajevo flašica je ovdje, jel' tako - rekao je Dodik te poručio "šta god ko mislio o tome, baš ga briga".

- Ne jedem tamo, ne pijem vodu, vratim se u Istočno Sarajevo, doručkujem, ručam, šta god treba, to je danas, a tako je bilo i ranije - zaključio je on. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.