open-navfaktor-logo
search
Ide na Vučićev skup
Dodik za Trivić rekao da je spodoba i da blefira: Hvala joj što je razbila PDP
Predsjednik entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik kazao je danas da će promijeniti plan puta u narednim danima, te da će 26. maja biti u Beogradu na skupu "Srbija nade" koji organizuje Aleksandar Vučić.
19.05.2023. u 14:13
get url
text

Dodik je prvo rekao da se tek 26. vraća sa puta, pa kasnije dodao:

- Trebao sam da posjetim neke zemlje na putu na koji idem sada, ali ću prekinuti tu posjetu i bit ću ovdje 26. i bit ću u Beogradu – kazao je Dodik.

Podsjetio je da je već ranije podržao ovaj skup i pozvao ljude iz RS-a da odu.

- Stabilnost Srbije zavisi od pozicioniranja i snage predsjednika Vučića. Bilo kakva destabilizacija kroz ugrožavanje Vučića je neprihvatljiva za RS – istakao je Dodik.

Komentarišući Jelenu Trivić, predsjednicu novoosnovanog Narodnog fronta, Dodik ju je nazvao spodobom i rekao da joj se zahvaljuje što je razbila opoizicioni blok i što je razbila PDP.

- Ne vidim ko bi u RS-u mogao da vidi ozbiljnu snagu iza Jelene Trivić i tog njenog fronta, organizacije koja ima sličan naziv kao i od Željka Komšića. Postoje spekulacije da jedan dio krugova iz Srbije nju podržava i to je jedina snaga na koju pokušava da blefira. To je obični blef, a za takvu političku spodobu i nema ništa drugo - rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.