open-navfaktor-logo
search
Saopćila Ambasada Rusije
Dodik zvao Lavrova, "s razumijevanjem primio" objašnjenja ruske strane o napadu na Ukrajinu
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a razgovarao je danas telefonom sa Sergejem Lavrovom, ministrom vanjskih poslova Rusije, "na inicijavtivu bh. strane", kako je saopćeno iz Ambasade Ruske Federalbije u Bosni i Hercegovini.
28.02.2022. u 18:30
get url
text
Sergej Lavrov i Milorad Dodik

- Obavljena je razmjena mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u decembru 2021. godine. Zacrtani su koraci za intenziviranje napora u tom pravcu.

Ponovo je potvrđena zajednička opredijeljenost za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma o Bosni i Hercegovini, suzbijanje sve prisutnijih pokušaja da se principi sadržani u njima i odobreni od strane Vijeća sigurnosti UN-a preinače kako bi odgovarali EU i NATO-u i na štetu naroda Republike Srpske.

Detaljna razjašnjenja ruske strane u vezi sa situacijom oko Ukrajine, razlozima relevantnih odluka koje je donijelo rukovodstvo naše zemlje primljena su sa razumijevanjem - navedeno je na Facebook stranici Ambasade Rusije u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.