open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Dogovoreno formiranje radne grupe kako bi se usaglasio put pacijenta između Opće bolnice i KCUS-a
Ministar zdravstva KS Kantona Sarajevo prof. dr. Haris Vranić održao je danas radni sastanak sa generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebijom Izetbegović, v.d. direktorom Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem i direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakibom Katanom.
02.03.2021. u 16:56
get url
text

Teme sastanka su bile reorganizacija i bolja organizacija zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo, kao i uspostavljanje bolje saradnje i koordinacije ovih ustanova i nadležnog ministarstva u složenim uvjetima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

Ministar Vranić je kazao da je sastanak bio konstruktivan, a dogovoreno je, između ostalog, formiranje radne grupe koja će usaglasiti unaprijeđeni put pacijenta između Opće bolnice i Kliničkog centra, s obzirom da je istekao rok važenja prethodnog dokumenta.

U radnoj grupi će biti predstavnici Ministarstva zdravstva, Kliničkog centra i Opće bolnice kao i Zavoda zdravstvenog osiguranja.

- Razgovarali smo i o potrebi osiguranja brže, efikasnije i bolje organizacije primarne zdravstvene zaštite. Osim toga, istaknuto je da se kapaciteti 13 zdravstvenih ustanova u Kantonu podjednako moraju uključiti u tretman pacijenata oboljelih od COVID-a, prvenstveno u rad COVID ambulanti, za što sam već izdao naredbu - naglasio je ministar Vranić i dodao kako je dogovoreno da se ovakvi sastanci ubuduće održavaju češće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.