open-navfaktor-logo
search
Podnose inicijativu
Dok Dodik čini sve da razbije državu BiH, Ćudić i Kojoviću važniji romobili?!
U danima kada čelnik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik ubacuje u brzinu više u namjeri da razbije Bosnu i Hercegovinu, određuje visokom predstavniku gdje smije, a gdje ne smije dolaziti, državni zastupnici iz Naše stranke imaju neka važnija posla.  
14.09.2023. u 13:01
get url
text

Tako se Sabina Ćudić i Predrag Kojović bave električnim romobilima?! Njima se pridružila i Aida Baručija, zastupnica stranke Bosanskohercegovačka inicijativa-Kasumović Fuad, koja je sa Ćudić i Kojovićem u zajedničkom zastupničkom klubu u Parlamentu BiH. Na zvaničnoj Facebook stranici NS-a objavljeno je kako će pomenuti dvojac na narednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazakoj za 21. septembar podnijeti inicijatuvu kojom bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da u roku od 60 dana uputi u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH kojim će se regulirati status električnih romobila i sličnih električnih vozila na cesti.

Istina, korištenje električnih romobila je neuređena oblast, ali se baviti tim pitanjem u vrijeme dok Dodik na sve načine pokušava osporiti državu BiH može značiti samo političku nezrelost i nemogućnost da se prepozna važnost aktuelne političke situacije. Ili je guranje glave u pijesak dio nekog prećutnog dogovora s Dodikom, kao što je Kojović u kratkom vremenskom periodu od odlučno "ne" imenovanju Srđana Amidžića za ministra finansija BiH došao do dizanje ruke za SNSD-og kandidata. Baš onako principijelno.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.