open-navfaktor-logo
search
Slučaj direktor KCUS-a
Dok neki u SDP-u znakovito šute, Helez se oglasio: Naš Ipe se bori s nepravdom, ima moju punu podršku
Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a, oglasio se i dao podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, kojeg je imenovao Upravni odbor za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a imenovanje odbio ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Nediljko Rimac. 
24.02.2024. u 13:33
get url
text

VEZANI TEKST - Advokati Gavrankapetanovića: Interesantno da se premijer Nikšić ne oglašava, pomoći ćemo Konakoviću da podnese krivične

Nije tajna da su grupacije unutar SDP-a, zajedno sa još nekim akterima i u dogovoru sa koalicionim partnerima, zapravo donijele odluku da Gavrankapetanović neće ipak zasjesti u fotelju generalnog direktora KCUS-a. 

Dok predsjednik te stranke i federalni premijer Nermin Nikšić danima šuti o svojevrsnoj aferi Gavrankapetanović, a za šta su ga prozivali i advokati Gavrankapetanovića, potpredsjednik stranke Helez navodi: 

- Prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, poznajem lično i uvjerio sam se o kakvoj ljudskoj veličini i fantastičnom ljekaru se radi. I dok ga nisam upoznao lično, slušao sam od drugih o njemu.

Njegova me je biografija fascinirala. Jedan je od nosilaca razvoja ortopedije u našoj Bosni i Hercegovini i jedan od njenih simbola. Nisam bio u Sarajevu u ratu, ali oni koji jesu, i kojima je spasio živote, ispričali su mi da je u godinama opsade vrijeme provodio u operacionoj sali na KCUS-u, a kući odlazio samo da se presvuče.
Umjesto da se oni koji daju "saglasnosti" i "pravna obrazloženja" u Ministarstvu zdravstva FBIH bore da na čelo najveće zdravstvene ustanove u BiH dođe vrhunski ljekar, menadžer u zdravstvu, oni politikantski pokušavaju da prof. dr. Gavrankapetanovića diskivalifikuju.

KCUS kao najveća zdravstvena ustanova u BiH mora biti državni projekat i kao takav treba jednog prof.dr. Gavrankapetanovića.

Godinama se borio sa nepravdom, stoički sve podnosio i izborio se. I ponovo se, neka mi ne zamjeri što ću mu reći "naš Ipe", bori sa nepravdom i uvjeren sam da će i ovu bitku dobiti. Uz njega sam i ima moju punu podršku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.