open-navfaktor-logo
search
Vlada KS
Dok se "najministar" Šteta hvali nagradama, Forto već pomjera rokove završetka rekonstrukcije pruge
Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta od jučer je "evropski najministar". Titula je to koju su ponijeli u proteklim godinama brojni ministri iz Bosne i Hercegovine, ali i iz zemalja regije. Ovu i slične nagrade i titule dodjeljuju razna udruženja i časopisi. 
08.07.2022. u 15:15
get url
text

VEZANI TEKST - Šteta: Podnijet ću ostavku ako pruga ne bude završena u roku

"Naj" su tako bili i brojni načelnici općina, a očemu je između ostalih pisao i Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) pod naslovom - Promocija načelnika preko leđa sirotinje. Problematizirano je izdvajanje budžetskog novca koji završava kod organizatora manifestacije. 

Građanima Kantona Sarajevo ipak bi najveća nagrada bila da konačno bude završena rekonstrukcija tramvajske pruge koju već čekaju mjesecima.

Ministar Šteta je na konferenciji za medije 14. aprila naglasio da će pruga biti završena u roku, odnosno da će prvi dio biti završen do augusta ove godine, a drugi dio do augusta sljedeće godine. Ukoliko ne bude tako, najavio je da će podnijeti ostavku.

VEZANI TEKST - Šteta pojasnio: Tramvajska pruga do Remize do maja, a do Čengić Vile u augustu

- Pruga će biti završena u roku. Na prvoj cjelini smo od Ilidže do Čengić Vile mi sami sebi postavili mini rokove po dionicama, da na dnevnoj bazi možemo pratiti izvođače radova. Mi radimo projekte koji nisu bili planirani kao što je raskrsnica na Stupu. Krajem augusta ćemo se voziti novom sarajevskom prugom od Ilidže do Čengić Vile - kazao je Šteta.

Stanovnici glavnog grada i korisnici tramvajskog prijevoza se nadaju da će radovi biti završeni u roku, ali izgleda da bi moglo doći do probijanja rokova. Tako je premijer Edin Forto u jučerašnjem gostovanju na TVSA rekao da će rekonstrukcija tramvajske pruge biti završena u septembru.

- Ja bih volio da vi izađete na teren, kako ide pruga, kada će biti gotova. Izvođači imaju svoje ljude koji mogu komunicirati sa vama. Prema informacijama koje imam u ovom trenutku pruga će biti u septembru do Čengić Vile onako kako je originalno pisalo u dinamici ugovora kada je potpisan – rekao je Forto.

Građani Sarajeva se nadaju da će premijer Forto barem ovaj put biti u pravu i da će u septembru krenuti tramvaji od Ilidže do Čengić Vile. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.