open-navfaktor-logo
search
Modriča
Dok su sveštenici služili parastos za 855 poginulih pripadnika VRS-a, Dodik se latio mikrofona i zapjevao
AUTOR: BNTV/Faktor
23.06.2024. u 21:29
get url
text
FOTO: SCREENSHOT
Na obilježavanju "dana proboja koridora" na Dugoj njivi kod Modriče gdje je tokom te akcije poginulo 855 pripadnika VRS-a i gdje je služen parastos za poginule, položeno je cvijeće i vijenci, a okupio se i veliki broj građana.
Ništa ne bi bilo čudno da na takvom skupu gdje je poginulo 855 pripadnika VRS-a i 14 pripadnika MUP-a RS-a Dodik nije zapjevao, piše BN.
Govoreći o svemu i svačemu izvan konteksta događaja, Dodik se hvalio kako u RS-u ima posla, ali da niko neće da radi, da su neradnici na sve strane, da je RS bogato i napredno društvo, te kako je on noćas legao u pola četiri (3:30) jer je, kako kaže "cijelu noć bio na fešti i pjevao".
Govorio je da "ima više telefona nego ljudi, da telefon ima i nerođeno dijete, a tek o automobilima i da ne pričamo".
- Kakva bijeda, ovdje niko neće ništa da radi - rekao je Dodik, a nakon toga je gromoglasno zapjevao.
O njegovom "nastupu" oglasio se i načelnik Općine Modriča Jovica Radulović koji je i predsjednik GO SDS-a, koji je kazao da se "kao Srbin osjeća posramljeno".
- Samo čovjek bez poštovanja i empatije na takvom mjestu može se smijati, pjevati, držati slovo o sebi, a ne onima koji su stradali, i vrijeđati druge. S dubokom tugom mogu reći da mi je žao što na najvažnijoj funkciji u zemlji imamo tako nedostojnog čovjeka - poručio je Radulović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.