open-navfaktor-logo
search
Bit će burno
Dom naroda FBiH o spornoj nabavci respiratora iz Kine će raspravljati 18. juna
Sporna nabavka 100 respiratora iz Kine preko firme Srebrena malina koja je građane Federacije Bosne i Hercegovine koštala 10,5 miliona KM, tema je o kojoj će se govoriti na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH 18. juna.
12.06.2020. u 11:23
get url
text

Na sjednici će se naći i informacija o radu Federalne uprave civilne zaštite od proglašenja stanja nesreće, nabavkama koje je provodila.

- Na telefonskim konsultacija je odlučeno da se naredna sjednica Doma naroda FBiH održi u četvrtak, 18. juna, u zgradi Parlamenta FBiH u Sarajevu uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Na dnevnom redu će se naći izvještaj Odbora Doma naroda FBiH koji je formiran radi utvrđivanja činjenica o nabavci 100 respiratora iz Narodne Republike Kine. Pred delegatima će biti i Informacija o mjerama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine sa pregledom dostavljenih informacija o nabavkama po zaključku od 30. aprila ove godine - rekao nam je Jasmin Duvnjak, šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda FBiH.

Na sjednici će biti i Informacija o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovano pojavom koronavirusa na području FBiH sa Izvještajem o postupku svih nabavki, a posebno medicinske opreme od 16. marta i dopuna izvještaja o provedenim postupcima javnih nabavki u Federalnoj upravi civilne zaštite.

Raspravljat će se i o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.