open-navfaktor-logo
search
MFS-EMMAUS dijeli pomoć
Donacija kompanije "Cengiz": Zaštitnu opremu dobila i Kantonalna bolnica "Dr. Safet Mujić" u Mostaru
Humanitarna organizacija MFS-EMMAUS danas je donirala zaštitnu opremu Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" u Mostaru, koja će služiti u borbi protiv koronavirusa.
02.04.2020. u 11:27
get url
text

Ovo je nastavak podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini koji u ovom vremenu pandemije moraju biti na prvim linijama u zaštiti stanovništva.

Paketi zaštitnih maski, jednokratnih rukavica, zaštitnih odijela, zaštitnih kapa i navlaka za obuću kupljeni su zahvaljujući donaciji turske firme “Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret“ MFS-EMAUS-u u iznosu od 100.000 KM za pomoć stanovništvu BIH u borbi protiv širenja koronavirusa (COVID 19) te na osnovu toga se vrše konstantne nabavke i isporuke roba za institucije širom BiH.

{$galerijaFotografija}

Ovo je još jedna od aktivnosti koja je realizirana od pomenutih sredstava a u narednom periodu će MFS-EMMAUS nastaviti sa realizacijom i drugih vidova pomoći.

- Iz Kantonalne bolnice Mostar imaju samo riječi zahvale a to nam je dodatna satisfakcija da još aktivnije vršimo distribuciju pomoći kako bi sa što manjim posljedicama pobijedili ovaj virus i iz perioda pandemije izašli kao pobjednici - poručuju iz ovog Udruženja. 

mfs emmaus mostar1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.