open-navfaktor-logo
search
Pomoć
Donacija turske kompanije Cengiz Insaat: MFS-EMMAUS majkama Srebrenice podijelio prehrambene pakete
MFS-EMMAUS je danas u Srebrenici podijelio 41 prehrambeni paket za sve korisnice projekta "Ljubav za majke Srebrenice" koje su zbog starosne dobi prinuđene da ostanu u kućnoj izolaciji, a radi se o donaciji turske firme Cengiz Insaat.
02.04.2020. u 20:27
get url
text

Izolacija za ove majke, koje su ostale same u srebreničkim naseljima, kako su saopćili iz EMMAUS-a, nije nešto za šta im treba posebna priprema.

U izolaciji, kako kažu, žive zadnjih dvadesetak godina, daleko od civilizacije okružene minskim poljima i bez svojih najmilijih.

{$galerijaFotografija}

- Jedina podrška koju imaju su naše uposlenice koje ih konstantno obilaze i raznim vidovima podrške olakšavaju njihovu svakodnevnicu. Današnja podjela prehrambenih paketa i brašna za naše korisnice realizovana je iz sredstava koje je donirala turska firma "Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret" za pomoć narodu Bosne i Hercegovine - istaknuto je u saopćenju.

Kako su poručili iz EMMAUS-a, za svaku majku je posebna čar kada je neko obiđe i razmijeni lijepu riječ s njom, a današnja posjeta ih je posebno razveselila.

Pored paketa i brašna za svaku majku su uručene i zaštitne maske ukoliko budu prinuđene izaći iz svojih domova.

20200402_2_41696871_53606788.jpg
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.