open-navfaktor-logo
search
Šatori i vreće
Donacija večeras kreće sa sarajevskog aerodroma: FUCZ organizovala upućivanje neophodne pomoći Turskoj
U nastavku aktivnosti pružanja pomoći nastradalima u razornom zemljotresu koji je pogodio Republiku Tursku i Siriju, Vlada Federacije BiH je novim Zaključkom zadužila Federalnu direkciju robnih rezervi da pripremi 30 zimskih šatora i 900 zimskih vreća za spavanje za slanje u zemljotresom pogođena područja.
10.02.2023. u 20:48
get url
text

Federalna uprava civilne zaštite koordinirala je aktivnosti upućivanja ove pomoći.

- Za Republiku Tursku osigurano je 25 šatora i 804 vreće za spavanje, a pomoć za Siriju biće upućena u što kraćem roku. U želji da pomoć što prije bude dostavljena predstavnici "Express courier" bez naknade su obavili izvoznu carinsku proceduru i tako pokazali društvenu odgovornost i solidarnost sa zemljama koje je pogodila ova neviđena katastrofa.

Ambasada Republike Turske u BiH prihvatila je ponuđenu pomoć i uputila izraze zahvalnosti. Ova donacija večeras će krenuti sa sarajevskog aerodroma prvim letom aviokompanije "Turkish Airlines" prema Adani u Turskoj gdje će je prihvatiti AFAD koji će ovu pomoć dalje rasporediti prema prioritetima u najugroženijim područjima - saopćeno je iz FUCZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.