open-navfaktor-logo
search
"Nećemo biti privjesak"
Donedavni Dodikov partner: Nešić pozvao birače DNS-a da podrže opoziciju u RS-u
Predsjednik DNS-a pozvao je glasače svoje partije da glasaju za opozicione kandidate za gradonačelnike i načelnike na predstojećim lokalnim izborima, izuzev onih općina gdje DNS ima svoje kandidate.
12.11.2020. u 08:33
get url
text

Uputio je i poziv SDS-u i PDP-u da podrže kandidate DNS-a u Prijedoru i Srpcu kako bi spriječili pobjedu kandidata SNSD-a.

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza u emisiji TV intervju BNTV rekao je da je odluka o izlasku iz vladajuće koalicije konačna i da će DNS samostalno donositi odluke.

- Nećemo biti privjesak partija - ponovio je Nešić i dodao:

- DNS je opozicija. Rekao sam NE Dodiku, NE stagnaciji Republike Srpske, ali sam rekao DA za budućnost, za bolje sutra Republike Srpske i njenih građana - rekao je Nešić.

On je optužio SNSD da vode računa samo o ličnom interesu a ne o stvaranju bolje budućnosti za RS i građane.

Predsjednik DNS-a potvrdio je da će njegova stranka dati podršku opozicionim kandidatima, među kojima su i kandidati za gradonačelnika Banje Luke Draško Stanivuković i Bijeljine Ljubiša Petrović.

- Ja pozivam sve glasače DNS-a da glasaju za sve opizicione kandidate širom RS-a, izuzev u općinama i gradovima gdje DNS ima svoje kandidate za gradonačelnika i načelnika. Podržavam i Stanivukovića i Ljubišu Petrovića - rekao je Nešić.

Nešić je pozvao sve opozicione birače, i SDS-a i PDP-a, da podrže Dragutina Rodića za gradonačelnika Prijedora i Sašu Ilića za načelnika Srpca. To su kandidati DNS-a koji imaju najviše šansi protiv kandidata SNSD-a, poručio je Nešić i dodao da je najbolje rješenje da budu zajednički kandidati kako se ne bi rasipali glasovi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.