open-navfaktor-logo
search
Komercijala
Donosimo vam detaljan raspored vožnji na liniji Hrasnica - Drvenija
Prvu vožnju, u 6.00 sati, istovremeno iz Hrasnice i sa Drvenije, vozit će Centrotrans, dok će zadnju voziti autobusi GRAS-a sa polaskom u 23.20 sa Drvenije, odnosno 23.30 iz Hrasnice
19.08.2019. u 13:20
get url
text

Od jutros u šest sati, na radost putnika iz sarajevskog prigradskog naselja Hrasnica ponovo je počela saobraćati komercijalna autobuska linija koja povezuje ovo naselje sa centrom grada.

Na ovoj liniji prijevoz putnika obavljaju i GRAS i Centrotrans, s tim da su im termini polaska različiti, te će radnim danima autobusi saobraćati svakih 30 minuta, a vikendom i praznicima svakih 60 minuta.

Tako će, naprimjer, prvu vožnju, u 6.00 sati, istovremeno iz Hrasnice i sa Drvenije, voziti Centrotrans, dok će pola sata kasnije kretati autobusi GRAS-a.

Zadnju vožnju vozit će autobusi GRAS-a, sa polaskom u 23.20 sa Drvenije, odnosno 23.30 iz Hrasnice.

Faktor vam u nastavku donosi detaljan red vožnje za oba prijevoznika.

Red vožnje Centrotransa:

Red vožnje GRAS-a:

Podsjetimo, odlukom Vlade KS cijena karte za jednu vožnju iznosi 2.50 KM.

Ranije je također određeno da će se autobusi kretati ovim ulicama: Put Famosa, Hrasnička cesta, Butmirska cesta, Sarajevska cesta, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne, Vrbanja, Terezija, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića za pravac Hrasnica – Drvenija i Hamdije Kreševljakovića, Terezija, Vrbanja, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, Rustempašina, Butmirska cesta, Hrasnička cesta, Put famosa za pravac Drvenija – Hrasnica.

Utvrđena su i sljedeća strajališta: Hrasnica (Famos), Famos, Obdanište, Hrasnica Dom, Cvjećara, Sokolović Kolonija, Koledž, Stadion Butmir, Osnovna škola, Stup, Nedžarići, RTV, Otoka, Dolac Malta, Socijalno, Pofalići, Univerzitet, Muzeji, Skenderija, Hidrogradnja i Drvenija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.