open-navfaktor-logo
search
Šta je istina
Dosadašnji premijer FBiH Novalić nije prisustvovao primopredaji dužnosti Nikšiću, ovo su razlozi
Današnjoj primopredaji dužnosti između novih i starih ministara u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu nije prisustvovao dosadašnji premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.
03.05.2023. u 12:10
get url
text

U Vladi FBiH nam je potvrđeno da primopredaji nije prisustvovao Novalić zbog ranije najavljenog puta.

VEZANI TEKST - Novi ministri u Vladi FBiH preuzeli dužnosti

- Susretu novoizabranih i dosadašnjih federalnih ministara nije prisustvovao Novalić zbog ranije najavljenog puta, a što je danas rekao i novoimenovani premijer Federacije Nermin Nikšić na današnjem sastanku. Tako je rekla i zamjenica premijera Novalića, dosadašnja federalna ministrica finansija Jelka Milićević - rečeno nam je u Vladi Federacije BiH.

Iako su se u javnosti pojavile informacije kako je bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić ostavio poruku, odnosno pismo novoizabranom premijeru, u Vladi kažu da za to ne znaju.

- Koliko nam je poznato, niko nije spomenuo poruke - kazali su nam u Vladi FBiH, dok je Nikšić novinarima izjavio da mu je Novalić "ostavio pismo u kojem je dio primopredaje". 

Sada već bivši premijer Novalić prije nekoliko dana se na društvenim mrežama oglasio u vezi sa završetkom mandata. 

- Dragi građani i prijatelji, želim vam se zahvaliti na podršci koju ste mi pružili. Vaša hrabrost, snaga i odlučnost zaslužuje moj duboki naklon. Ovo je tek početak naše borbe sa nametnutom vladom u duhu kršćanskih vrijednosti. Jedno je sigurno, mi se nećemo umoriti.

Sve vas od srca pozdravljam i šaljem poruku - do konačne pobjede!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.