open-navfaktor-logo
search
Novinar, teolog...
Drago Pilsel poručio Kolindi: "Nećeš, gaduro, razbiti BiH"
Pilsel je i prije pisao kritičke osvrte o Kolindinim istupima i gafovima
02.12.2019. u 09:33
get url
text

Urednik portala Autograf.hr, novinar, teolog i književnik Drago Pilsel na Twitteru  je oštro osudio predizbornu retoriku prema Bosni i Hercegovini predsjednice Republike Hrvatske i kandidatkinje za novi mandat na Pantovčaku Kolinde Grabar-Kitarović.  Pilsel je i prije pisao kritičke osvrte o Kolindinim istupima i gafovima. U novembru 2016. pisao je kolumnu da "Kolindi GK treba politički suditi zbog slikanja s ustaškom zastavom", u augustu ove godine naslov njegove kolumne bio je "Odvratna Kolinda"... 

Predizbornu retoriku Grabar-Kitarović oštro je osudio i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je kazao, osvrnuvši se na njene posljednje javne istupe tokom posjete BiH, da najradije uopće ne bi komentirao takve izjave jer se radi o istupu tokom predizborne kampanje u susjednoj Hrvatskoj.

- Međutim, iznesena je jedna stvar koja mene kao čovjeka boli, a gospođa Kitarović nije samo kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske, ona je i aktuelna predsjednica Hrvatske. Ona je svojom izjavom zapravo optužila čitav jedan narod u BiH, kako želi da priskrbi BiH za sebe. To ne rade ozbiljni političari. Ozbiljni političari ne vrijeđaju narode. Ne treba da vrijeđaju nikoga, a posebno ne narode – kazao je Džaferović.

VEZANI TEKSTSDA: Kolinda mora da zna da nikada neće ostvariti ciljeve Praljka i njegovih mentora 

VEZANI TEKST- Kolinda na Tuđmanovom putu: Politika Pantovčaka ništa dobrog nije donijela bh. Hrvatima

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.