open-navfaktor-logo
search
Prijetio i vrijeđao
Drama u avionu: Državljanin Danske psovao na bosanskom kada je shvatio da će sletjeti u Beograd
Avion kompanije Wizz Air iz danaskog Billunda trebao je sinoć sletjeti u Tuzlu, ali je znog loših vremenskih uvjeta morao biti prusmjeren za Beograd, što je dovelo do nereda u avionu koje je izazvao jedan od putnika.
29.12.2021. u 15:18
get url
text

Kada je shvatio da će umjesto u Tuzlu, sletjeti u Beograd, putnik je počeo prijetiti da će srušiti avion, da će ubiti sebe, svoju suprugu i dijete i sve u avionu, a psovao je svima koji su ga pokušali smiriti.

Beogradski Blic saznao je da se radi o državljaninu Danske Sulejmanu Imamoviću (58). On je po slijetanju na Aerodrom Nikola Tesla uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 24 sata.

Protiv njega će biti podnijete krivične prijave za krivična djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje sigurnosti zračnog prostora.

Snimak iz aviona objavljen je na društvenim mrežama, a na njemu se čuju psovke i druge vulgarne riječi.


Povodom ovog događaja zvanično su se oglasili i iz Wizz Aira.

- Let aviokompanije Wizz Air W6 4278 Billund - Tuzla u noći sa 28. na 29. decembar zbog magle u Tuzli preusmjeren je na Beograd. Nakon objave o preusmjeravanju, prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dva putnika. Naše kabinsko osoblje riješilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sletio, a po slijetanju neposlušni putnici su predati nadležnim organima. Za ostale putnike osiguran je kopneni prevoz do Tuzle. Sigurnost je naš najvažniji prioritet i mi smo aviokompanija koja ne toleriše uvredljivo ponašanje prema našim putnicima i osoblju - naveli su iz ove kompanije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.