open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Draško Stanivuković saslušan u banjalučkom tužilaštvu
Gradonačelnik Banje Luke i nekadašnji zastupnik PDP-a Draško Stanivuković saslušan je danas u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu u vezi sa događajem u Narodnoj skupštini RS kada ga je udario ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.
10.02.2021. u 15:44
get url
text

Podsjećamo, na sjednici skupštine RS u decembru 2019. godine, Lukač je govorio Stanivukoviću da više ne smije unositi zastavice NATO saveza u salu NSRS, a koje je ranije pokušavao staviti pred ministre u Vladi RS, te člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Zaprijetio mu je da će "završiti kao one".

Kada ga je Stanivuković upitao - "kako to", Lukač mu je rekao da "dođe, pa će vidjeti".

Nakon što mu je Stanivuković prišao, počelo je naguravanje i nasrtaj, te je sjednica prekinuta.

- Prošlo je gotovo godinu i dva mjeseca od događaja iz NSRS kada me je ministar unutrašnjih poslova udario i prijetio i ja sam podnio krivičnu prijavu. Saslušan sam u svojstvu oštećenog, svjedoka. Vjerujem da postoje svi elementi da tužilaštvo digne optužnicu - kazao je Stanivuković.

Dodao je da je optimističan u ovom slučaju, "da je došlo vrijeme da nedodirljive glavešine budu dodirljive od strane zakona".

- Udariti zastupnika i prijetiti ne samo meni, nego svim građanima, je nedopustivo. To ne smije nikako da radi ministar koji je zadužen za sigurnost - rekao je danas Stanivuković.

On je istakao da će i Lukač biti saslušan, ali da je "simptomatično" da ovaj događaj nije zabilježen u zapisniku sa sporne skupštinske sjednice, ali da postoje video zapisi, kao i medicinska dokumentacija o povredama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.