open-navfaktor-logo
search
Općina Novo Sarajevo
Dučić i Rustempašić formirali novi Klub vijećnika: Sprema li se smjena načelnika Tanovića?
Vijećnik Naroda i pravde u Općini Novo Sarajevo Emir Rustempašić formirao je novi Klub vijećnika sa svojim kolegom samostalnim vijećnikom Arslanom Dučićem. U javnosti su se pojavile spekulacije kako se sprema smjena načelnika ove općine Hasana Tanovića. Evo šta vijećnici kažu o tome.
28.02.2023. u 21:52
get url
text

VEZANI TEKST - NiP protiv Tanovića: Traže odgovore za nabavku novogodišnje rasvjete i potrošenih 400.000 KM

 - Klub je formiran između ostalog zato što mi kao vijećnici nemamo mogućnost za prohodnost naših aktivnosti, naših ideja. Nekome ne odgovara da stavljamo na dnevni red "škakljive" teme, poput tendera i slično – naveo je Rustempašić u obrazloženju.

Kako kaže, sa Dučićem se našao na istoj liniji jer imaju slične poglede te zajedno žele doprinijeti sa još jednom rukom u Kolegiju.

- Načelnik neformalno ima svoju većinu, a možda čak i u mnogo slučajeva sa vijećnicima SDA kluba. Tako da smo htjeli da dobijemo tu prohodnost sa još jednom rukom u Kolegiju – dodaje Rustempašić.

On je istakao kako ne napušta Narod i pravdu.

Dučić pojašnjava kako do sada nije mogao ostvarivati prava putem samostalnog načina djelovanja te je zamolio Rustempašića da formiraju Klub.

- Ovo je jedan potez za koji ja smatram da je izuzetno dobar za građane. Ja ne prilazim naravno toj stranci NiP, mene to ne interesuje, ali mi je bilo zanimljivo da se moj glas čuje na kolegiju – naveo je.

Naglašava kako su danas već napravili prvi pozitivan korak.

- Mi smo danas, kao Klub, na zadnjoj tačci dnevnog reda uspjeli Vijeće privoljeti da 100.000 KM izdvojimo za Crveni križ Općine Novo Sarajevo da bismo sufinansirali obroke na dnevnom nivou. To je prva pozitivna informacija i prvi pozitivan korak koji smo učinili zajednički kao Klub – istakao je Dučić.

O smjeni načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića, kaže Dučić, nisu razgovarali.

VEZANI TEKST - SDP-ovac Tanović poručio NiP-ovcima: Sa mnom se nikada nećete dogovoriti!

- U onom što smo se mi dogovarali i potpisali nema opoziva načelnika iz razloga jer smo mi Klub od dva čovjeka i ne smatramo se da smo u ovom trenutku ni u kom slučaju većinska volja Vijeća. Ukoliko osjetimo ili od građana ili od Vijeća volju da se ide ka tome i da mi nosimo tu ideju. Ja sam siguran da bismo mi to lagano sproveli i da bi ta akcija spašavanja Općine Novo Sarajevo uspjela – zaključio je Dučić.

I njegov kolega Rustempašić imao je sličan odgovor.

- To ne znamo, nemamo snagu i moć. To zavisi na kraju krajeva i od vijećnika SDA - kazao je Rustempašić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.