open-navfaktor-logo
search
Električni automobil
Dučić otkrio kako su vijećnici glasali: Okupljeni oko Tanovića shvatili da nemaju dovoljan broj ruku
Hitna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo na kojoj se trebalo raspravljati o poništenju zaključka kojim se traži raskidanje ugovora o najmu električnog automobila čiji je četverogodišnji najam trebao koštati blizu 90.000 maraka, jučer nije održana jer nije usvojen dnevni red.
20.07.2022. u 16:37
get url
text

VEZANI TEKST - Da li će OV Novo Sarajevo pristati na poništenje zaključka o raskidu ugovora za Tanovićev električni automobil?

Vijećnik Arslan Dučić koji je i upoznao javnost o problemu najma ovog automobila pojasnio je za Faktor šta se desilo na jučerašnjoj sjednici.

- Ni meni se nisu složile sve stvari u glavi s obzirom na to da se radi o jednom nelogičnom stanju. Kolegij Općinskog vijeća je sastavljen od pozicionih i opozicionih predstavnika političkih partija i kolegij OV usvojio je u većini da se sazove hitna sjednica te da se na dnevni red uvrste te dvije tačke koje su došle po zahtjevu načelnika Općine. Ja smatram da je to regularno – počeo je Dučić te nastavio:

- Međutim, na samoj sjednici OV došlo je do nečeg što bih ja nazvao čistom matematikom. Očigledno je da je dio pozicije koji je okupljen oko načelnika shvatio da nema dovoljan broj ruku da izglasa preispitivanje zaključka i samo njegovo poništavanje. Onda su samo odjednom odlučili da ne glasaju za dnevni red koji su sami oni predložili. To je je klasična nedoslijednost političkih subjekata.

On ističe kako se mišljenje ne može promijeniti bez razloga u roku od dva dana.

VEZANI TEKST - Vijećnik Srdić o neodržanoj sjednici: Tanovićev električni automobil pocijepao "Trojku"

Dučić zatim dodaje kako rasprava ne jučerašnjoj sjednici nije bila u okviru demokratske diskusije.

- Sve rasprave su se na kraju svodile na to da nikome nije bilo jasno od ljudi koji su bili voljni da se taj zaključak preispita, pa da na kraju, naravno, ne dobije podršku. Najviše se govorilo o tome da li ima neki međusobni problem unutar opozicije, da li možda načelnik pritišće vijećnike, da li se neko osjeća nesigurno, treba li mu podrška – zaključio je on.

Robert Pleše, predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo, jučer je rekao kako je 11 vijećnika bilo za, četiri su bila protiv i 12 suzdržanih.

Dučić danas navodi kako su članovi SDP-a, Platforme za progres, NES-a, Naše stranke, i jedan član SBB-a, te SDA bili protiv, odnosno, suzdržani.

U sljedećem videu poslušajte glasanje vijećnika.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.