open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Dunović o "dekorativnom Srbinu": Sretan sam što nisam prošao proces certifikacije Sanje Vulić
Zastupnica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine jučer je tokom sedme sjednice u Sarajevu kolegu Milana Dunovića (Demokratska fronta) nazvala "dekorativnim Srbinom".
08.06.2023. u 10:36
get url
text

VEZANI TEKST - SNSD-ovci protiv Dana žalosti, Vulić nazvala Dunovića "dekorativnim Srbinom"

- Kada su mi rekli na početku prošlog mandata da u Sarajevu ima dekorativnih Srba nije mi bilo jasno šta to znači, a nakon diskusija Dunovića shvatila sam ko su i kakvi su dekorativni Srbi - kazala je Vulić.

Dunović u reakciji za Faktor kaže da je "žalosno da u parlamentarnim klupama sjede ljudi kojima je vrijeđanje prirodni način komunikacije".

- Prije uvrede izrečene meni, kolegica Vulić je pogrdnim imenima nazivala i direktora BHRT-a (Belmina Karamehmedovića op.a.), bavila se uređivačkom politikom javnog servisa, umjesto finansijskim izvjštajem, te pokušavala obesmisliti rad Parlamentarne skupštine BiH - ističe Dunović.

Problem je nastao, kako kaže Dunović, kada je poručio Vulić da na jednoj od parlamentarnih komisija nisu glasali samo Bošnjaci.

VEZANI TEKST - Vulić: Direktor BHRT-a je mazalica; Begić: Armija Republike BiH nije takozvana, već legalna vojna sila

- Termin "dekorativni Srbin" koji je direktno meni uputila dobio sam kad sam rekao, između ostalog, da za izvještaj BHRT-a na Komisiji za saobraćaj nisu glasali samo Bošnjaci, kako ona javno tvrdi nego i ja.

Kada sam kasnije rekao na Tuzlanskoj kapiji nisu ubijena samo bošnjačka djeca, uslijedila je nova njena uvreda, jer valjda ona treba da izdaje certifikat o pripadnosti nekoj etničkoj grupi.

Ako je tako, sretan sam što nisam prošao njen proces certifikacije - naglašava Dunović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.