open-navfaktor-logo
search
Polemika
Duraković odgovorio Helezu: Optuživati SDA za stanje u Srebrenici ravno je uvredama negatora genocida
Nekadašnji načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković odgovorio je na prozivke Zukana Heleza, zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Herecgovine.
08.06.2020. u 21:52
get url
text

Helez je danas kazao kako je SDA odgovorna za stanje u Srebrenici.

- Jako politikanski, jako podlo. Iako ne želim amnestirati, imao bih prigovoriti mnogim političkim strankama koje su vladale u Bosni I Hercegovini, počevši od Alijanse preko svih koji su nas koštali mnogo donoseći Izborni zakon, Zakon o prebivalištu, Zakon o popisu i mnoge druge zakone koji su bili velika šteta povratnicima i stanovnicima na prostoru eniteta Republika Srpska.

Da ne stajem na stranu niti jedne stranke. Počev od 2008. godine kada je Savez SDA-SBiH imao svog kandidata, a SDP ima svoga, to je bio period kada je OHR pritisnuo lokalne politike da donesu izmjene Izbornog zakona kako bi svi Bošnjaci i svi oni porijeklom s prostora općine Srebrenica mogli glasati na tim izborima.

Znači, tada je pobijedio kandidat SDA-SBiH, to je bila poruka naroda. Ono što smo danas slušali da su svi načelnici bili načelnici SDA, ovim putem javno poručujem Zukanu Helezu da je iznio laž za koju će vjerovatno trebati iznositi dokaze. Optuživati SDA za stanje u Srebrenici u najmanju ruku je ravno uvredama koje nam nanose negatori genocida poput Milorada Dodika - rekao je Duraković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.