open-navfaktor-logo
search
Potvrdio
Duraković: Sastanak sa Schmidtom je otkazan iz nekih razloga poznatih OHR-u
Potpredsjednik entiteta RS Ćamil Duraković kazao je u izjavi Feni da je Uredu visokog predstavnika (OHR) poslao jasnu poruku da nema isto mišljenje kao vladajuća struktura u Banjoj Luci, odnosno kao predsjednik RS-a Milorad Dodik i njemu slični.
12.09.2023. u 12:37
get url
text

Duraković je istakao da ne zna zašto je visoki predstavnik Christian Schmidt odustao od sastanka s njim najavljenog za danas u Banjoj Luci.

- Sastanak je otkazan iz nekih njima poznatih razloga. Mi smo narod koji je konstitutivan i koji polaže pravo na ove institucije - poručio je.

VEZANI TEKST - Duraković čeka Schmidta u kabinetu u Banjoj Luci, Salkić htio razgovarati o položaju Bošnjaka, ali...

Podvlači također da je Ustavom verifikovana pozicija u smislu predstavljanja Bošnjaka u tim entitetskim institucijama.

Duraković je naglasio da je odustajanjem od sastanka sa Schmidtom opozicija pokazala da apsolutno nisu nikakva alternativa vladajućoj strukturi te da nemaju političke hrabrosti da istupe izvan okvira onog što zagovara Milorad Dodik.

- On ih ustvari i prisiljava da ne smiju odstupiti od ove retorike koju on provodi. To je njihov kukavičluk. Sada je kristalno jasno da smo uvijek bili u pravu i da opozicija nije nikakva alternativa vladajućoj koaliciji u Banjoj Luci - zaključio je Duraković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.