open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Duraković se susreo s reisom Kavazovićem: Doprinijeti poboljšanju položaja Bošnjaka u RS-u
Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ćamil Duraković danas se susreo sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice Huseinom ef. Kavazovićem kome je Duraković predočio svoje planove i viziju rada na novoj funkciji.
13.12.2022. u 17:16
get url
text

- Trenutno imamo saglasnost predsjednika Dodika i drugog potpredsjednika Pranjića da se fokusiramo na konkretne teme, koje će biti od koristi svim građanima. Reis Kavazović je svjestan ograničenosti ovlaštenja potpredsjednika RS-a, ali ćemo zajedno uraditi što je više moguće da zajednički doprinesemo poboljšanju položaja Bošnjaka na ovim prostorima - poručio je Duraković.

On je upoznao reisa Kavazovića sa svojim planiranim inicijativama.

- Razgovarali smo o zajedničkom zagovaranju ravnopravnosti bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika na području cijele BiH. Također, predstavio sam inicijative poput stvaranja poslovne mreže povratnika i dijaspore, razvoja informativno-pravne mreže za podršku izabranim i imenovanim predstavnicima bošnjačke povratničke zajedinice na području RS-a… Zahvalan sam reisu Kavazoviću na razumijevanju mojih namjera i preuzimanju odgovornosti za svrsishodniji dijalog u našoj zemlji - saopćio je Duraković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.