open-navfaktor-logo
search
Incident u Potočarima
Duraković: Tursunoviću je Grujičić poklonio mjesto predsjednika Skupštine upravo da ne vidi problem
Salko Tursunović (SDP), predsjednik Skupštine općine Srebrenica, komentirajući jutros situaciju u Srebrenici za Faktor, izazvao je lavinu reakcija, jer je ustvrdio da nema nikakvih međunacionalnih tenzija u tom gradu, a nakon što je pred pravoslavni Božić došlo do incidenta u Potočarima, gdje su osobe srpske nacionalnosti pucale prolazeći vozilima pored bošnjačkih kuća.
08.01.2024. u 15:06
get url
text

VEZANI TEKST - Tursunović o incidentu u Potočarima: Mi iz SDP-a i NiP-a smo bili tu, nikakve probleme nismo vidjeli

Tursunović je, između ostalog, kazao da se šire dezinformacije, te da neko vjerovatno sa strane želi da inscenira incident, a da na području Srebrenice zapravo nije bilo nikakvih problema. 

 - Ja sam bio preksinoć u Srebrenici kada se to desilo. Jedna grupa nas je bila tu, ako treba nekome pružiti pomoć, bili smo mi iz SDP-a i Naroda i pravde. Nikakve probleme nismo vidjeli. Propratili smo kolonu do ulaza u grad. Nisam bio u Potočarima. Pridružio nam se jedan od inspektora, Bošnjak, koji nam je rekao da nije bilo incidenata. Sad se pojavljuje priča da je neko pucao. Ja to ne znam. Jučer sam dobio poziv sa srpske strane da Bošnjaci, da mi, nešto organizujemo, da se napravi incident. Neko širi dezinformacije. Bio sam u Srebrenici nakon toga. Ovdje nema velikih tenzija - istakao je Tursunović.

Tursunovićev pokušaj da situaciju u Srebrenici relativizira, uprkos tome što je veliki broj Bošnjaka povratnika javno svjedočio da su tenzije prisutne, prokomentirao je i Ćamil Duraković, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS. 

- Nakon što smo svi vidjeli problem - Salko Tursunović nije! Eto toliko košta pozicija predsjednika Skupštine općine Srebrenica, koju mu je na dar poklonio Mladen Grujičić upravo da ne bi vidio problem! - prokomentirao je Duraković.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.