open-navfaktor-logo
search
Oštra reakcija
Duraković: Vukanović u uniformi vojske RS-a odgovorne za genocid, mediji u FBiH od njega prave zvijezdu
Odbornik Kluba "Moja adresa: Srebrenica" u Skupštini Općine Srebrenica Ćamil Duraković, ponukan današnjim postupkom zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a Nebojše Vukanovića koji je na sjednicu došao u maskirnoj uniformi, oglasio se video porukom.     
08.02.2022. u 16:14
get url
text

- Kako smo mi Bošnjaci politički nezreli kao narod da nam se mediokiritet i spodoba sa javne scene, koji se zove Nebojša Vukanović tako uvuče u pore društva, da je to paradoksalno.

Prije nekoliko mjeseci kada je krenuo na mene, kada sam bio predsjednik Skupštine Općine Srebrenica, pozvao je Milorada Dodika nazivajući ga "Srbendom", "ako si Srbin smijeni Ćamila Durakovića koji veliča ratne zločince" zato što je otišao na obliježavanje stradanja pripadnika Armije RBiH u odbrani Srebrenice i domovine BiH na prostoru Kragljivode, koja je brutalno granatirana iz Srbije. Pa da kažem Vukanoviću, ne možeš nas Bošnjake natjerati da izjednačimo zločine samo zato što je na desetine zločinaca iz Vojske RS-a, čiju ti uniformu nosiš danas u NSRS-u. 

Zabrinjavajuća pojava u entitetu Federacija BiH, kako u medijima tako i u društvu. Viđao sam građane Bošnjake koji grle ljube Stanivukovića, Vukanovića nazivajući ih budućnošću BiH, ali i one Bošnjake iz FBiH koji pljuju Bošnjake koji su u RS-u u skupštini, na pozicijama.

Od njega je zvijezdu napravio medijski prostor u FBiH. Vukanoviću, Trivić i Stanivuković se daje medijski prostor u Federaciji BiH da pljuju sve što je moguće, uključujući i bošnjačke predstavnike u vlasti. 

Kud to mi gonimo? Da je ovaj čovjek postao zvijezda među naši narodom, a danas je u NSRS unio uniformu Vojske RS-a, koja je po međunarodnim presudama odgovorna za geonocid u Srebrenici, tako što su pripadnici vojske i policije RS-a odvajali muškarce od žena u Potočarima, a što je utvrđena kao genocidna namjera. 

Eto dragi moji Bošnjaci i mediji u Federaciji BiH nastavite i dalje omalovažati Bošnjake, a veličajte i pravite zvijezde od onih koji u mirnodopskom vremenu oblače ove uniforme i sigurno su ih spremni obuči i raditi ono što su radili oni koje danas veličaju, a nalaze se u Hagu, na doživotnim ili višedecenijskim kaznama - poručio je Duraković. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.