open-navfaktor-logo
search
Pokret za državu
Duratović: Oni koji nas kritiziraju zaboravljaju na sporazum "probosanske desetorke" u RS-u
Mirsad Duratović, koji je izabran u Narodnu skupštinu Republike Srpske (NSRS) na listi Pokreta za državu, odgovorio je onima koji kritiziraju predstavnike ovu koalicije.
27.11.2022. u 23:10
get url
text

- Ovih dana neki kvazipolitičari, analitičari, umišljeni veliki novinari, a ponajviše opozicija iz RS-a optužuje zastupnike Pokreta za državu za izdaju države. Optužuju nas za vlastitu listu kandidata za Dom naroda i pokušaje da budemo dio izvršne vlasti u RS-u. Da li slučajno ili zlonamjerno u pokušajima da se opet preko leđa nas iz RS-a i na štetu svih povratnika dokopaju učešća i pozicija u državnoj vlasti, zaboravljaju na potpisani sporazum "probosanske desetorke" u RS-u - napisao je Duratović na Fecebooku.

Sporazum je, ističe on, definirao i kandidiranje za Dom naroda BiH i učešće u izvršnoj vlasti.

- Sporazum su kreirali upravo oni koji ovih dana i kritiziraju nastojanja Pokreta za državu da ispuni odredbe sporazuma koji je nastao pola godine prije izbora. I na kraju, dok god me opozicija iz RS-a optužuje da izdajem državu ja sam siguran da ugrožavam njihove interese i da sam na dobrom putu - zaključio je Duratović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.