open-navfaktor-logo
search
Burno u NSRS-u
Dušica Šolaja: Draško Stanivuković mi je prijetio, ne osjećam se sigurno
Zastupnica SNSD-a Dušica Šolaja koja je i predsjednica Zakonodavnog odbora Narodne skupštine RS-a, izjavila je danas da joj je zastupnik Draško Stanivuković prijetio na sjednici ovog odbora, te da se ne osjeća sigurno.
18.02.2020. u 12:04
get url
text

VEZANI TEKST - Siroti naivni (po)četnici: Brane se da im neko podmeće, a i sami priznaju da im je Draža zvijezda vodilja

Ona tvrdi da joj je na sjednici Zakonodavnog odbora, na kojem se razgovaralo o Stanivukovićevom prijedlogu Zakona o zaštiti uzbunjivača, on rekao "ako mi ne usvojite zakon, vidjet ćeš kako ćeš se provesti".

Šolaja je navela i da je sve prijavila predsjedniku NSRS-a, kao i da će se obratiti nadležnim organima.

- Rekao mi je, citiram: ’"ko mi ne usvojite zakon, vidjet ćeš kako ćeš se provesti". Prekinula sam na kratko sjednicu da bi se to unijelo u zapisnik. Onda je on to malo promijenio i rekao: "Vidjet ćeš kako ćeš se proveseliti" – kazala je Šolaja.

Ona je ocijenila da joj je prijećeno tokom sjednice odbora, te da će to prijaviti nadležnim organima RS-a, kao i da ima svjedoke.

-Ja se ne osjećam sigurno, te ću tražiti zaštitu od nadležnih organa RS-a – rekla je Šolaja.

Stanivuković je kazao da njega udaraju na sjednicama NSRS-a, a da to ne bude procesuirano, aludirajući na posljednji fizički nasrtaj ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača na ranijoj posebnoj sjednici NSRS-a.

-Neko mene udari, pa nema nikakvog proceusiranja. Rekao sam da ćete se proveseliti i evo već se veselite. Ovo je politički odbor – dodao je Stanivuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.