open-navfaktor-logo
search
Velikosrpska politika
Dva crnogorska ministra prisustvovala obilježavanju neustavnog dana RS-a
Dva ministra u Vladi Crne Gore Aleksandar Damjanović (finansije) i Marko Kovač (pravda) prisustvovali su jučerašnjem obilježavanju neustavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska u Banjoj Luci. 
09.01.2023. u 09:47
get url
text

Komentarišući takav skandalozni čin ministara, publicista Milorad Popović za Pobjedu kaže da je to poruka da sadašnja Vlada slijedi putinovsku politiku prema Zapadnom Balkanu.

- To bi trebalo gledati u kontekstu šire strategije ruske penetracije na Balkanu, preko Srbije i velikosrpskog projekta i koncepta "svi Srbi u jednoj državi" kojeg je prije nekoliko dana najavio predsjednik RS-a Milorad Dodik. Tako da to je simbolički gest koji pokazuje da je sadašnja vladajuća struktura lojalna tom projektu - kazao je Popović. 

VEZANI TEKST - Dodik odlikovao Putina

Reagovala je i Demokratska partija socijalista crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

- Prisustvo Kovača i Damjanovića svečanoj akademiji povodom "dana RS-a", koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, još jedna je potvrda antievropskog karaktera Abazovićeve vlade koja svakim danom svog funkcionisanja ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu Crne Gore - poručio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Potpredsjednik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović saopćio je da Crna Gora ima dobre bilateralne i prijateljske odnose sa BiH, koja je nezavisna i međunarodno priznata država, te stoga, kako je naveo, prisustvo ministara Damjanovića i Kovača obilježavanju neustavnog "dana RS-a" vodi pogoršanju tih odnosa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.