open-navfaktor-logo
search
Za danas zakazane
Dvije sjednice Skupštine KS pod upitnikom: Gdje je pečat i ko je predsjedavajući
Nastavak 19. sjednice Skupštine na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.03.2020. godine, najavljen je za 9.30 sati
16.01.2020. u 07:47
get url
text

Zastupnik SDA Mirza Čelik, kojeg je Klub Bošnjaka izabrao u rukovodstvo Skupštine Kantona Sarajevo, a njegovo imenovanje na poziciju predsjedavajućeg potvrdila nova skupštinska većina kazao je da će doći na današnju sjednicu.

- Doći ću i pitati imamo li pečat i mogu li da predsjedavam Skupštinom KS. Ukoliko to dvoje ne bude, mi ćemo napustiti Skupštinu KS - naveo je Čelik.

Zvonko Marić, zastupnik SBB-a u Skupštini KS, kazao je da je problem nepovjerenje ljudi koji su sjedili na jučerašnjem sastanku.

- Ovo što se dešavalo prethodnih nekoliko dana unijelo je dozu nepovjerenja i da zafali ponekad dostojanstva. Nije postignut nikakav dogovor. Trebali bi svi sjesti i naprosto hladne glave poredati prioritete. Svi, i jedni i drugi, imaju razloge zašto jedni drugima ne vjeruju. Ulazimo u jednu neizvjesnost. Samo redanje dnevnog reda izazvalo je nepovjerenje. Da li će prva tačka biti privremeno finansiranje ili izbor novog skupštinskog rukovodstva, imenovanje mandatara. Svi se slažu da se oko toga treba raspravljati, ali se ne slažu oko redoslijeda. Ne mogu reći da neće biti sjednice, ali ovakav način i ovakav ton ne obećavaju da bi se moglo desiti nešto - kazao je Marić.

U tom slučaju neće biti kvoruma za održavanje za danas zakazane dvije sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na kojima bi bila razmatrana odluka o privremenom finansiranju, kao i odluka o utvrđivanju datuma održavanja sjednice u vezi s prijedlogom za glasanje o nepovjerenju Vladi.

Nastavak 19. sjednice Skupštine na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.03.2020. godine, najavljen je za 9.30 sati.

Također, trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine.

Zastupnici bi trebali donijeti i odluku o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2020. godine.

Kako je iz Press službe KS najavljeno, na dnevnom redu druge, 18. sjednice koja bi trebalo da počne u 10.00 sati je Utvrđivanje datuma održavanja sjednice Skupštine KS u vezi prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Također zastupnici bi trebali, ukoliko budu održane sjednice, razmotriti i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS.

VEZANI TEKSTČelik pojasnio: Ne želimo zaustaviti život u KS, ali oni ne žele Nenadića, dobili smo odluku OHR-a i mi smo u pravu

VEZANI TEKST-Kristić: Stigao je stav OHR-a, ja sam predsjedavajuća Skupštine KS

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.