open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo
Džaferović dao punu podršku Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je delegaciju Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine (NUBBiH)  
10.06.2021. u 15:12
get url
text

Delegacija NUBBiH informisala je Džaferovića o svojim aktivnostima, kao i o problemima koji proističu iz neriješenog pravnog i finansijskog statusa. Džaferović je dao punu podršku Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine, kazavši kako je riječ o instituciji od izuzetnog značaja za državu koja mora dobiti podršku svih nivoa vlasti, sve dok se na državnom nivou ne utvrdi trajno rješenje koje joj po zakonu pripada, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Direktor NUBBiH dr. Ismet Ovčina zahvalio je Džaferoviću na pokroviteljstvu svečane akademije organizovane prošle godine povodom 75. godišnjice postojanja i rada NUBBiH, te mu je ovom prilikom uručio počasnu člansku kartu NUBBiH.

U delegaciji Nacionalne i univerzitetske biblioteke, pored direktora dr. Ismeta Ovčine, bile su mr. Biljana Zarić, rukovoditeljica sektora Razvoj i obrazovanje NUBBiH, te Adisa Žero, rukovoditeljica sektora Nabavka, obrada, periodika i službene publikacije NUBBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.