open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Džaferović i Komšić Jevrejima čestitali Pesah
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini, povodom Pesaha.  
08.04.2020. u 11:12
get url
text

- Vama lično i svim bosanskohercegovačkim Jevrejima upućujem najiskrenije čestitke povodom praznika Pesaha, uz želju da ga provedete u dobrom zdravlju i sa svojim porodicama. Pesah je praznik koji slavi slobodu, kroz izbavljenje od ropstva, te kao takav predstavlja inspiraciju svima u težnji ka boljem sutra. Vrijeme praznika je vrijeme potvrđivanja i jačanja viševjekovne bosanskohercegovačke tradicije, koja promoviše međusobno upoznavanje, poštovanje i razumijevanje - naveo je Džaferović.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je također čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine Jakobu Finciju i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini povodom Pesaha.

- Vama i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini čestitam Pesah. Pesah simbolizuje oslobođenje, spasenje i nadu, a upravo je nada da ćemo prevazići izazove koji su danas pred nama potrebna svima u Bosni i Hercegovini. Želim vam svima dobro zdravlje i da naredne godine Pesah dočekate u boljim prilikama i društvu svojih najmilijih. Hag Pesah sameah! - naveo je Komšić u čestitki, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.