open-navfaktor-logo
search
Intervju
Džaferović: Izetbegović će pobijediti, ovo je bio najteži mandat Predsjedništva od rata
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović siguran je da će predsjednik SDA Bakir Izetbegović biti izabran za člana Predsjedništva BiH. 
08.07.2022. u 08:36
get url
text

- Kako će se stvari dalje odvijati, ne znam. Moguće je mnogo razloga zbog čega se nisu kandidirali Dodik i Čović, ali je očigledno da njihove politike u BiH nisu prošle. Dodikova politika je poražena. I u BiH i u svijetu. Čovićeva politika također nije prošla. Sačekajmo izbore pa ćemo vidjeti kako će sve teći.

Prije godinu i po sam rekao da je moja odluka što nisam ni na jednoj listi. Rekao sam da se neću kandidirati ponovo za člana Predsjedništva i da neću biti kandidat ni na jednoj od kandidatskih lista. U okolnostima kakve su bile, u uvjetima u kojima je djelovalo Predsjedništvo BiH, ja sam zadovoljan postignutim rezultatom. Po mojoj procjeni, ovo je najteži mandat od rata do danas - zaključio je Džaferović.

On je istakao da je SDA ozbiljna politička stranka i da vrlo ozbiljno prate događaje.

- Iznosimo ideje, prijedloge i borimo se za stabilnu i prosperitetnu BiH. Svi njeni kadrovi, na svim nivoima. Pratili smo mi šta se dešava od samog početka, od samog tog jednog nasilnog udara Dodika i njegove svite na ustavni poredak BiH. Brižljivo analizirali svaki dokument i na vrijeme reagirali. Dakle, SDA je jedna vrlo ozbiljna, odgovorna politička stranka. Pokušavamo da državu unaprijedimo, da ide naprijed i bez ikakve rezerve i bez ikakvog ostatka se borimo za poziciju koju trenutno ima BiH. Nećemo dozvoliti nikada da BiH ode nazad. BiH može otići samo naprijed. Građanima je odveć previše smutnje u političkom životu BiH i ja pozivam sve da govore samo istinu. Ljudima u EU treba prezentirati istinu o stanju u BiH. Ništa nam drugo ne treba, samo istina - poručio je Džaferović u Dnevniku D Federalne televizije.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.