open-navfaktor-logo
search
Posjeta ZDK
Džaferović odao priznanje zeničkoj bolnici i kompaniji ArcelorMittal
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i premijer Federacije BiH Fadil Novalić obišli su prilikom današnje posjete Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) i Kantonalnu bolnicu Zenica (KBZ) te kompaniju ArcelorMittal Zenica (AMZ).
13.04.2020. u 15:42
get url
text

U delegaciji su bili i premijer tog kantona Mirza Ganić te predsjednik Skupštine Ćazim Huskić, kao i neki ministri u Vladi ZDK.

- Naši medicinari u KBZ-u i diljem kantona rade jedan dobar posao u ovom teškom vremena. Mislim da ulažu maksimalne napore, sa resursima s kojima raspolažu, kako bi naš odgovor protiv pandemije koronavirusa bio uspješniji - kazao je Džaferović, koji je pohvalio angažman svih strukura u ZDK.

Direktor KBZ-a Rasim Skomorac izrazio je zadovoljstvo zbog ove posjete te što ima priliku prezentirati šta su zenička bolnica i Kantonalni krizni štab poduzeli u organizaciji zdravstvenog sistema, pogotovo u organizaciji bolnice za borbu protiv koronavirusa.

- I dalje smo u mogućnosti da pružimo sve neophodne zdravstvene usluge onima kojima ona treba, bez obzira na to da li se radi o pozitivnim, negativnim ili sumnjivim pacijentima na koronavirus - kazao je Skomorac, koji je podsjetio da su prvi u FBiH imali pozitivnog pacijenta na koronu koji je operisan.

- Jedni smo od prvih koji smo imali i incident sa ulaskom infekcije u bolnicu, ali smo ga uspješno sanirali. Na svu sreću, niko od pacijenata nije dodatno bio zaražen, kao i od osoblja. Imamo samo jedan pozitivan slučaj, za koji nije sigurno da je nastao ovdje - ističe Skomorac, koji napominje kako će, uz najavljenu zaštitnu i drugu opremu koja bi trebala stići od FBiH, biti u mogućnosti da podignu nivo usluge i sigurnosti za sve pacijente.

Skomorac je dodao i kako je stigla oprema za PSR laboratoriju te da će, do kraja ove ili iduće sedmice, već biti tehnički osposobljeni davati i tu uslugu, čime će biti efikasniji u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Džaferović je napomenuo da su danas bili i u ArcelorMittalu, gdje je čuo za njega jako bitnu informaciju.

- Saznao sam da je 20 posto ljudi kod kuća, ali da svi primaju plaću. Produkcija ide, a kompanija ima osjećaj društvene odgovornosti i pomaže široj društvenoj zajednici. Jako vodi računa i o mjerama zaštite svojih zaposlenika - istakao je Džaferović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.