open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Džaferović: Optužbe Kolinde Grabar-Kitarović utemeljene na vokabularu UZP-a
Neka se predsjednica RH pozabavi rastućom radikalizacijom i militantnim neofašističkim pokretima u svojoj zemlji, umjesto da se bavi tuđim dvorištem i napadima s ciljem nanošenja štete ugledu BiH
30.07.2019. u 20:11
get url
text
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović

Posljednje izjave koje je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović iznijela, prilikom posjete Izraelu, u kojima iznose optužbe da je BiH "pod kontrolom militantnog islama", te da "BiH upravljaju ljudi povezani sa Iranom i terorističkim organizacijama", predstavljaju gnusne optužbe koje nisu potkrijepljene nikakvim dokazima, navodi se u saopćenju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

-Svima u Evropi i svijetu je jasno da se radi o lažima koje fabricira agresivna i ksenofobna politika zvaničnog Zagreba prema Bosni i Hercegovini i Bošnjacima koja ima sve elemente fašizma.

Izjave predsjednice RH predstavljaju isti onaj propagandni vokabular kojim su se služili osuđeni ratni zločinci i rukovodioci tzv. Herceg-Bosne kada su pokušavali pravdati monstruozne zločine koje su činili nad Bošnjacima.

Umjesto da se ogradi od posjete potpredsjednika Sabora Milijana Brkića osuđenom ratnom zločincu Bruni Stojiću, što bi učinila predsjednica svake civilizirane zemlje, Grabar-Kitarović je na ovaj način dala podršku toj politici udruženog zločinačkog poduhvata, koja je pravi izvor nestabilnosti i potkopavanja mira u regionu.

Neka se predsjednica RH pozabavi rastućom radikalizacijom i militantnim neofašističkim pokretima u svojoj zemlji, umjesto da se bavi tuđim dvorištem i napadima s ciljem nanošenja štete ugledu BiH - navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.