open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije.
30.05.2022. u 15:17
get url
text

Razgovarano je o aktuelnim pitanjima i problemima od značaja za bošnjački narod u Sjevernoj Makedoniji, sa naglaskom na provedeni popis stanovništva. Džaferović je kazao da Bošnjaci, kao i svi drugi narodi u regiji, žive u svim državama regije, te trebaju njegovati svoje etničko jedinstvo, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet država.

Dao je punu podršku Bošnjačkom nacionalnom vijeću, kao i svim političkim, nevladinim i drugim subjektima koji se bore za interese i prava bošnjačkog naroda u Sjevernoj Makedoniji. Kazao je da bošnjački narod u Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji treba jačati svoje veze, kroz bilateralne odnose dvije države, jednako kao i kroz saradnju u okviru Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Delegaciju su činili predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Dževad Hot, predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Munir Kolašinac, direktor Uprave za manjinske etničke zajednice Admir Uzunović i generalna sekretarka Bošnjačkog demokratskog saveza Edina Zećirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.