open-navfaktor-logo
search
Nastupna posjeta
Džaferović s ambasadorom Murphyjem: SAD snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u nastupnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Michaela Murphyja.
08.03.2022. u 14:22
get url
text

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, za koje je istaknuto da su izuzetno dobri i prijateljski, o aktuelnoj situaciji u Evropi, regionu Zapadnog Balkana, a naročita pažnja posvećena je procesima u Bosni i Hercegovini.

Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i proces euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.
Džaferović je istaknuo da su Sjedinjene Američke Države dokazani prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine, koji je dao presudan doprinos zaustavljanju agresije na Bosnu i Hercegovinu, zaključivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i provođenju brojnih reformi tokom 27 godina njegove implementacije.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iskazao je dobrodošlicu ambasadoru Murphyju u Bosnu i Hercegovinu i poželio mu uspješan mandat u predstojećem periodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.