open-navfaktor-logo
search
Sastanak sa Cholletom
Džaferović: SAD ostaje posvećen BiH, nije moguće unilateralno povlačenje iz institucija
Nakon današnjeg sastanka sa savjetnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Derekom Cholletom, novinarima se obratio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. 
16.11.2021. u 17:19
get url
text

- SAD podržava suverenitet, teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i naš euroatlantski put. Vrlo važno je da nije moguće nikakvo unilateralno povlačenje iz institucija, ne smije se dalje dozvoliti blokada, institucije moraju da funkcioniraju i u okviru institucija treba da rješavamo sva pitanja koja stoje pred Bosnom i Hercegovinom. Dobili smo i pismo američkog državnog sekretara, SAD ostaje posvećen Bosni i Hercegovini i nastavit ćemo dalje da radimo sa našim prijateljima kako bi prevazišli ovu krizu - rekao je kratko Džaferović. 

Poručio je kako je uvjeren da će institucije Bosne i Hercegovine biti deblokirane, te da će sa prijateljima Bosne i Hercegovine u svijetu zajednički nastaviti da gradimo našu zajedničku državu. 

Sastanku sa članovima Predsjedništva BiH prisustvovali su i zamjenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja State Departmenta Gabriel Escobar i američki ambasador u BiH Eric Nelson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.