open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Džaferović se sastao s delegacijom BNV-a: Podrška jedinstvu Bošnjaka u Sandžaku
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović ugostio je danas delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka (BNV), predvođenu predsjednicom Jasminom Curić.
27.10.2022. u 16:25
get url
text

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka, predvođena Curić, informisala je Džaferovića o radu BNV-a, zalaganju za očuvanje i jačanje identiteta Bošnjaka u Sandžaku, kao i o općem položaju bošnjačkog naroda u Sandžaku i Republici Srbiji, navedeno je u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

Predstavnici BNV-a zahvalili su Džaferoviću na plodotvornoj saradnji u proteklom mandatu, kao i na ličnom angažmanu u koordinaciji i saradnji sa Vijećem.

Džaferović je istakao je snažnu podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu s predsjednicom Curić, te podcrtao da je BNV ostvario značajne rezultate, u saradnji sa institucijama Bosne i Hercegovine kao i Uredom za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je istakao podršku jedinstvu Bošnjaka u Sandžaku, kazavši da je nužno nastaviti rad na unapređenju položaja Bošnjaka u Sandžaku, kroz saradnju BNV-a, Ureda za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća i kroz bilateralne odnose BiH i Srbije, uz međusobno uvažavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta obje države.

Kazao je da to treba biti putokaz i u idućem periodu, nakon izbora novog saziva BNV-a.

Delegaciju BNV iz Sandžaka, pored predsjednice Curić, činili su vijećnici Fuad Baćićanin i Minela Kalender, zaključeno je iz Predsjedništva BiH

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.