open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Džaferović uoči sastanka Kolegija: SDA se ograđuje od svih nezakonitosti, neka državni organi rade svoj posao
Sjednica Kolegija SDA počela je u 15 sati u centrali ove stranke u Sarajevu.
03.03.2020. u 14:30
get url
text

Na dnevnom redu, kako saznajemo, koji će biti prezentiran na samoj sjednici, trebala bi se naći ostavka Asima Sarajlića na stranačke funkcije (potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije), te afera koja je u proteklih nekoliko dana uzburkala javnost, nakon što je načelnik Novog Grada Semir Efendić na svom Facebook profilu objavio audiosnimak o navodnoj kupovini glasova prilikom izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Asim Sarajlić koji je podnio ostavku na sve funkcije u stranci, došao je u centralu kako bi dao svoje obrazloženje o tome, kao i o tome kako je došlo do spornog audiosnimka koji je uzburkao bh. javnost. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je izjavio:

-  Prije dva dana sam rekao šta ja mislim o ovom snimku. SDA se ograđuje od svih manipulacija, nezakonitosti. SDA to osuđuje i SDA to ne treba. Organi države treba da se bave pitanjima nastanka snimka i sadržaja snimka. Neka organi države rade svoj posao, a mi ćemo kao što sam već rekao prije, baviti se političkom odgovornosti. 

Prije sastanka novinarima se obratio i Adil Osmanović, potpredsjednik SDA.

- Tražimo od istražnih organa da urade svoje. Još nisam vidio ostavku Asima Sarajlića i da li je neopoziva. Pretpostavljam da bi je Glavni odbor ili Predsjedništvo trebali primiti k znanju.  Kako Kolegij stranke zauzme stav, takav će biti i moj. Iznijet ću svoj stav na Kolegiju - izjavio je Osmanović.

Edin Ramić i Šemsudin Dedić nisu željeli dati komentar prije sjednice.

 

_DSC4353.JPG
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.