open-navfaktor-logo
search
Nadzorni odbor
Dženana Turković predložena za v. d. direktora kompanije Ginex Goražde
Nadzorni odbor kompanije UNIS Ginex Goražde danas je na sjednici za v. d. generalnog direktora predložio Dženanu Turković, dosadašnju šeficu Sektora za razvoj.
30.11.2023. u 13:51
get url
text

Za v. d. direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove predložen je Demir Imamović, dok je za v. d. direktora za proizvodnju predložen Edin Ćesko.

Taj prijedlog Nadzornog odbora bit će upućen Vladi Federacije BiH koja bi u narednom periodu trebala donijeti konačnu odluku.

Nadzorni odbor Ginexa na prethodnoj sjednici održanoj u ponedjeljak predložio je Imamovića za poziciju v. d. generalnog direktora dok je Turković bila predložena za v. d. direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove.

Do zamjene na pozicijama vršilaca dužnosti došlo je zbog političkih razloga, s obzirom na to da je rukovođenje sektorom namjenske industrije pripalo stranci Narod i Pravda.

Dosadašnjoj Upravi Ginexa mandat je istekao u martu ove godine, a čekalo se imenovanje članova Nadzornog odbora u ime državnog kapitala gdje je Vlada FBiH na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za v. d. članova NO imenovala Ferida Buljubašića i Ahmeta Sejdića koje je nedavno potvrdila i Skupština dioničara Ginexa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.