open-navfaktor-logo
search
Prioriteti Trojke
Efendić odgovorio na Mijatovićevu najavu da će biti "pometen" na izborima: Imaju građani odavno ime za takve...
Ministar poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović gostujući večeras na Face televiziji najavio je da će načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i predsjednik Stranke za BiH biti "pometen" na lokalnim izborima. Stigao mu je i odgovor.
20.05.2023. u 20:50
get url
text

- Efendić neka bude načelnik Novog Grada do lokalnih izbora kada ćemo ga pomesti iz Novog Grada. To će biti prioritet, idemo sada jako. Dosta je više Efendića i sličnih. Drži mi lekcije čovjek koji je osuđen za ubistvo iz nehata. Kune se u BiH, a govori: "Šta će nam Mijatović iz RS-a" - rekao je Mijatović.

Mijatović je naveo kako je ovo jedan od prioriteta jer je Efendić bio, kako kaže, nekorektan prema "Trojci".

Predsjednik SBiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić reagovao je brzo putem svog Facebook profila.

- Vojin Mijatović je prije nekoliko godina svome tada stranačkom kolegi Hakiji Mehonjiću rekao da će doći u Srebrenicu da ga zakolje. Na svom zadnjem gostovanju kod Senada prije večerašnjeg govorio je kako se "pune šanžeri" i ide žestok odgovor. Večeras ponovo nešto prijeti. U isto vrijeme ovaj dopredsjednik HDZ-ove i "Trojkine" Vlade Federacije BiH stalno poziva javnost u Federaciji BiH da Dodiku ništa ne odgovara, da ga ignoriše, jer ga navodno svaki odgovor na njegove prijetnje o podjeli države "hrani".

Dok tako eutanizira osjetila javnosti Federacije BiH prema Dodikovim nasrtajima, u isto vrijeme beskrupulozno nasrće na Efendića i sve one koji vide da je on agent Srbije i srbijanske politike u Bosni i Hercegovini. Uzalud će mu biti i jedno i drugo. To što je nametnut odlukom OHR-a za dopremijera Fedeacije BiH ne znači da građani Federacije ne znaju i ne vide o kome se radi. Imaju oni odavno i ime za takve... - naveo je Efendić.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.