open-navfaktor-logo
search
Buča Potok
Efendić: Porodice koje su zbog požara ostale bez krova nad glavom uskoro useljavaju u obnovljene stanove
Stanovnici sarajevskog naselja Buča Potok koji su prije dvije godine zbog požara ostali bez krova nad glavom uskoro bi trebali useliti u obnovljene stanove.
04.07.2023. u 22:05
get url
text

VEZANI TEKST - Poznat uzrok požara koji je bez krova nad glavom ostavio 30 građana Sarajeva

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je da se radovi na rekonstrukciji objekta kolektivnog stanovanja u ulici Nusreta Prohića, koji se sastoji od 12 stambenih jedinica, privode kraju.

- Nakon velikog požara koji je prije dvije godine zahvatio 12 stambenih jednica u ulici Nusreta Prohića u Buča Potoku, privode se kraju radovi na rekonstrukciji objekta kolektivnog stanovanja koji je prilikom požara potpuno stradao.

Na svu sreću tom prilikom nije bilo povrijeđenih niti stradalih, a krov nad glavom se polahko vraća. Projekat rekonstrukcije u omjeru 50:50 posto finansiraju općina Novi Grad i Kanton Sarajevo, dok samu realizaciju rekonstrukcije vodi općinska Služba za investicije i komunalne poslove koja je izvršila projektovanje, odabir izvođača radova kao i nadzora, te koordinaciju sa porodicama čiji domovi su stradali - kazao je Efendić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.