open-navfaktor-logo
search
Nakon zemljotresa
EMMAUS i Violeta poslao još jedan šleper pomoći za narod Turske
Međunarodni forum solidarnosti (MFS) EMMAUS je u saradnji sa kompanijom Violeta poslao još jedan šleper pomoći za narod Turske.
15.04.2023. u 11:32
get url
text

- Kamion sa humanitarnom pomoći, uglavnom brašna za koje su sredstva prikupili naši uposlenici i higijenskih potrepština za žene i djecu doniranih od strane kompanije Violeta iz Gruda, natovaren je i otpremljen za Tursku prema ljudima pogođenim u razornim zemljotresima - objavio je EMMAUS.

Naglasili su da je vrlo važno pokazati solidarnost prema žrtvama zemljotresa.

- Zahvaljujemo se za velikodušnu donaciju Violeti, a posebnu zahvalu upućujemo našim uposlenicima koji su se na ovakav način solidarisali sa svim ljudima Turske uz želje za što brži oporavak od nesreće koja ih je zadesila - istakli su iz EMMAUS-a.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru 6. februara pogodila su južne dijelove Turske sa epicentrom u Kahramanmarasu.

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su početkom februara pogodili jug Turske dostigao je 50.096. Oko 14 miliona ljudi u Turske pogođeno je razornim zemljotresima, kao i mnogi na sjeveru Sirije.​​​​​​

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.