open-navfaktor-logo
search
Podrška
Emmaus: Osiguran ogrjev za 100 jetimskih porodica u Bosni i Hercegovini
Međunarodni forum solidarnosti Emmaus (MFS-Emmaus) je zahvaljujući partnerskoj organizaciji Jetim Vakfi iz Turske osigurao ogrjevno drvo za 100 jetimskih porodica iz Bosne i Hercegovine.
28.02.2023. u 10:20
get url
text

Ogrjev će se preko dobavljača distribuirati na adrese stanovanja jetimskih porodica i predstavljat će, između ostalih, još jedan vid podrške koji realizuju svake godine za njih.

- Majka sam dvoje djece-jetima i zahvaljujem se donatoru na donaciji drva koja će nam svakako dobro poslužiti u ovim zimskim danima. Da budu zdravi i živi i da im Allah, dž. š., da svako dobro - kazala je Nermina iz Malešića kod Gračanice.

Svaka porodica će dobiti po dva metra ogrjevnog drveta. Implementacija projekta je počela u februaru i završit će se do kraja marta.

Ovo je jedna od stalnih podrški jetimima od njihovih prijateljskih organizacija iz Turske koje ujedno i stipendiraju veliki broj jetima u BiH.

- Iako smo svjedoci da Turska preživljava katastrofalne posljedice tokom razornih zemljotresa, njihova stalna podrška ovoj djeci nije izostala ni u danima kada je i samima njima jako potrebna - saopćeno je iz MFS-Emmausa.

Ova organizacija zbog toga ulaže velike napore da obezbijedi i distribuira što više humanitarne pomoći za najugroženija područja pogođena zemljotresom, kako u Turskoj tako i u Siriji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.