open-navfaktor-logo
search
Glavni odbor SDS-a
Epilog sjednice: Šarović potvrdio ostavku, ovlaštenja prenio na Milana Miličevića
Na sjednica Glavnog odbora SDS-a, koja se održava u Bijeljini, predsjednik SDS-a Mirko Šarović je potvrdio ostavku i sva ovlaštenja prenio na Milana Miličevića, saznaje BNTV.
12.11.2022. u 18:04
get url
text

Prije toga kako tvrde izvori BN-a, od svih govornika Momčilo Mandić je imao najdirektnije izlaganje.

On je, kako kažu, poručio da "nema vlasti bez podrške Beograda", te da "Beograd neće podržati SDS dok je na čelu Mirko Šarović", nakon čega je dobio aplauz.

Razgovarano je i o zajedničkom učešću u vlasti na nivou BiH. Donesen je zaključak da se ti razgovori nastave i da SDS može pregovarati sa svim političkim subjektima u RS-u i BiH.

- S obzirom na to da su svi članovi Predsjedništva SDS-a podnijeli ostavke i ja kao predsjednik stranke kao čin vlastite odgovornosti spram proteklih izbora i da bismo dali šansu da stranka uđe u proces reforme, prenio sam svoja ovlaštenja na Miličevića i on će od danas biti vršilac dužnosti predsjednika SDS-a - rekao je Šarović novinarima.

Nakon petosatne sjednice Glavnog odbora SDS-a u Bijeljini, Miličević je najavio unutarstranačke izbore radi konsolidacije stranke i ponovio da SDS nije zadovoljan rezultatima Općih izbora.

- Ne želimo da SDS ima bilo kakav vakuum u radu - dodao je Miličević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.