open-navfaktor-logo
search
Plasiranje laži
Erdogan je na Kongres pozvao sva tri člana Predsjedništva BiH
U subotu, 07. oktobra u Ankari održan je 4. kongres vladajuće AK Partije gdje je predsjenik Recep Tayyip Erdogan još jednom izabran za predsjednika stranke. U punoj dvorani prisustvovali su predsjednici država te predsjednici i predstavnici stranaka iz drugih zemalja, ambasadori, kao i predstavnici velikog broja nevladinih organizacija.
08.10.2023. u 18:29
get url
text

Među prisutnima bili su i predstavnici iz Bosne i Hercegovine i to kao član predsjedništva BiH Željka Cvijanović, kao predsjednik stranke SNSD Milorad Dodik, te ispred stranke SDA predsjednica glavnog odbora Jasmina Biščević Tokić.

Ustvari, na kongres Stranke Pravde i Razvoja (AKP) bili su pozvani svi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i svi predsjednici vodećih stranaka. Druga dva člana predsjedništva nisu prisustvovala, vjerovatno zbog drugih programa, kao što je i slučaj s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, koji nije mogao prisustvovati zbog već od ranije planiranih obaveza.

Međutim, kako to uvijek biva kada je u pitanju Tusrka, pojedini domaći "analitičari" i mediji kao da jedva čekaju da bez provjere plasiraju informacije sa ciljem kritiziranja Turske, odnosno njenog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Može li Erdogan biti kriv što se na poziv članovima Predsjedništva BiH odazvala samo Željka Cvijanović?

Konstantna proizvodnja negativnosti i plasman vijesti koje nemaju veze s istinom, ne samo da ukazuju na političke motive, već demonstrira posve nejasnu i iracionalnu mržnju protiv Turske sa ciljem da unese razdor između dvije zemlje, piše Stav.

 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.